Hoofdstuk 4

Klimaat verandering.

Wat de mens doet zou niet goed zijn maar in de afgelopen 40 jaar is de lucht nog nooit zo schoon geweest.

De verzamelnaam is klimaatverandering. Mensen willen dan altijd graag daar achteraan vermelden wat naar zijn of haar mening de oorzaak is. Hierdoor krijgt de persoon die het hardst roept de meeste aandacht. Maar is dat terecht?

Ik heb met heel veel waardering kennis genomen van het rapport van Peter Cruijff (Klimaatanalist) een man die als eerste opmerkte dat de zon ieder jaar op de zelfde dag ergens anders opkomt. Nu heeft deze man daar een studie van gemaakt en vele tientallen jaren elk jaar vastgelegd waar de exact zon opkomt. Zijn voorzichtige voorlopige conclusie is dat de aarde slingert. Wanneer we de gegevens combineren van het verschuiven van het magnetische noorden, lijkt het er op dat de aarde niet alleen draait om zijn as in 24 uur maar ook 1x om een tweede as in de * 2880 jaar.

onderzoeksrapport

Deze verschuiving komt overeen met het verschuiven van het magnetische noorden. In de 40 jaar dat ik met mijn kompas speel is het noorden 5 graden verschoven. Het magnetische noorden is het noorden door de eclectische stroom die door de aarde gaat. De aarde gaat namelijk met bijna 1 miljoen kilometer door het heelal en maken wij 1 rondje om de zon in 365 dagen.

Wanneer delen van de aarde opwarmen dan moeten er ook delen zijn op de aarde waar het minder warm is. Nou die zijn er. We horen er niet veel van maar in Rusland is het ene koude record na de andere. Veel oosten mislukken door de kou. Dus er zijn gebieden waar het minder kout wordt en gebieden waar leven afzien wordt. Tot een paar eeuwen terug trokken we mee met het veranderende weer. Als er geen voedsel meer was verhuisde we. Als je naar de geschiedenis kijken van minder lang terug dan zien we strenge winters. Veel ijs en sneeuw winters die de komende 1000 jaar niet meer gaan voorkomen.

Het klimaat verandert en daar kunnen we niets aan doen. Wat we moeten doen is de natuur de natuur laten. Boomsoorten veranderen en bossen passen zich aan. Dat heeft de natuur altijd gedaan en zouden we niet in de weg moeten zitten. Voor dieren is lang niet altijd nog plek. Maar wolven uit Rusland zoeken een nieuw bestaan in onze omgeving. Zie het als iets moois een tropische klimaat zonder weg te hoeven. De vogels redden zich wel en wij mensen vast ook. Toch zouden grote groepen mensen mogelijk moeten gaan verhuizen de komende 300 jaar. Hun leefgebied zal met min 70 graden te kout worden. Maar ik weet zeker dat we daar tegen die tijd ook wel een oplossing voor is.

 

Nog even voor alle mensen die roepen. "De zeespiegel stijgt!" . Natuurkunde leert ons dat proefje met het ijsklontje. Doe water in een glas en doe in dit glas 1 ijsklontje. Zet nu een streepje waarmee je het waterniveau afteken. Wanneer het klontje is gesmolten is er niet meer water in het glas erbij gekomen. Het waterniveau in het glas is gelijk gebleven en dat telt ook voor het ijs op de zuidpool. Op de zuidpool drijft het ijs op het water. Wanneer dit smelt stijgt de zeespiegel niet. Het ijs op de noordpool ligt wel grotendeels op land maar deze is al vaker geheel weggesmolten. Het hoogste zeespiegel niveau zouden we nu dan ook wel hebben. Tenzij dat er nog ergens anders water vandaan zou komen.

 

  • Magnetisch noorden verschuift jaarlijks 8 minuten, dit is dan 320 minuten oftewel een goede 5 graden in 40 jaar. Wanneer dit een linieer proces is zou de aarde er 2880 jaar over doen om een volledige slag te maken. Bron: internet