Hoofdstuk 2

Energie

Natuurkunde versie 2.0 we hebben allemaal geleerd dat warmte de laatste vorm is van energie. In de volgende hoofdstukken ga ik u mogelijk overtuigen dat dit onjuist is. De laatste vorm van energie is namelijk massa. Eigenlijk moet Einstein dit geweten hebben. Een deel van zijn berekeningen gaan namelijk over de energie welke in materie zit. Ook heeft hij bloot gelegd hoe je deze energie er weer uit zou kunnen krijgen door het materiaal te splitsen.

 

Hoofdstuk 4.1

Om te kunnen begrijpen in welke vorm we energie nodig hebben ga ik gelijk naar de twee grootste vormen van energie die de aarde kent. Ruimteschip aarde heeft een rotatie snelheid van 1670 km/uur, Maar we maken op aarde ook een baan om de zon met een vaart van 107.200 km/uur.

Geheugensteuntjes:
Elektrische energie verplaatst zich liever via een geleidend metaal dan via de lucht.
Elektriciteit is het spanningsverschil tussen twee delen.

De aarde, maar elk voorwerp dat zich door de ruimte verplaatst staat bloot aan het elektromagnetische veld van de ruimte om ons heen. Dit is hetzelfde veld waar golven van licht zich in bewegen. Het is altijd en overal om ons heen. Ook in het vacuüm van ons heelal.

Elektrische energie is er altijd geweest en we kennen het bijvoorbeeld als ons aardmagnetische veld, die er voor zorgt dat de kompas naald altijd naar het noorden staat. De elektrische stroom zoekt altijd de korsten weg maar gaat liever via een geleider dan via lucht. Aannemelijk is dan dat een groot gedeelte het aardoppervlak niet zou halen. Hoge bewolking zou dan wel elektrisch geladen worden wat we kennen als onweer. De stroom die het oppervlakte van de aarde bereikt zou via het zoute water zijn weg vinden. Nog een kleiner deel zou via meren de weg door de aarde vinden. De aarde zet deze elektrische energie om in warmte en massa.

De elektrische energie zorgt er voor dat de aarde een noord en zuidpool heeft. De aarde zou nooit afkoelen. Maar deze zelfde energie zorgt er voor dat de aarde steeds groter wordt.

Hooftstuk 4.2

Behalve de elektromagnetische kracht afkomstig van onze eigen snelheid, hangt ruimteschip aarde ook in een elektrisch veld. Net als dat we elektronica moeten beschermen tegen EMC stromen, zal net als in het klein, ook de aarde in een elektrische veld bevinden.

Ons aard magnetische veld heeft geen invloed op deze elektrische stromen. Ons aard magnetische veld buigt wel de schadelijke grotere radioactieve delen af en beschermt ons tegen schadelijke isotopen die radioactieve straling afgeven. Onze zon is z'n permanente bron van energie die ook in het elektro magnetische vlak energie afgeeft. De aarde hangt in dit constante veld en een deel van deze energie zou als een elektrische stroom door de aarde gaan in plaats hier omheen. Heel af en toe zijn er uitbarstingen op de zon die onze elektronica hier op aarde kunnen beschadiging.